03 May 2022
Poffertjes
Wat heb je nodig voor 50 poffertjes?
- 2 eieren (L)
- 350 ml melk
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 100 gram boter
- Snufje zout
- Poedersuiker
- Een paar druppels Capella Simply Vanilla aroma
- Doseerfles
- Poffertjespan
Instructies:
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Maak ik een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
- Meng het langzaam door elkaar.
- Smelt 50 gr boter en voeg dit samen met het Capella Simply Vanilla aroma toe aan het beslag.
- Mix nogmaals goed door elkaar.
- Laat het beslag 20 minuten rusten en zet de poffertjespan alvast aan.
- Doe wat van het beslag in de doseerfles.
- Zorg ervoor dat de poffertjespan goed ingevet is.
- Spuit het beslag in de holtes en vul ze tot ongeveer 90% (tot net onder de rand).
- Bak de poffertjes in ongeveer 1 a 2 minuten totdat er aan de bovenzijde belletjes komen. Zorg ervoor dat de poffertjes nog vloeibaar zijn aan de bovenzijde.
- Keer de poffertjes dan om met een vork. Tip: als de poffertjes nog vastzitten, wacht nog heel even met omdraaien of gebruik de volgende keer iets meer boter om in te vetten.
- Bak nu de andere kant van de poffertjes goudbruin.
- Herhaal het bovenstaande tot het beslag op is.
- Serveer de poffertjes met wat poedersuiker en een klontje boter.
- Je poffertjes zijn klaar. Genieten maar!